Dakreparatie kosten & informatie

Last van een lekkage, of een ander probleem aan je dak? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van een dakdekker om extra schade te voorkomen. Wat dit kost en wat dit inhoudt, lees je hier! 

Wat beïnvloed de kosten? 

Er zijn verschillende manieren waarop schade op het dak kan ontstaan, en hierdoor verschilt ook elke klus. Daarnaast is elk dak anders en zijn er ontzettend veel materialen waaruit het dak kan bestaan.
Al deze punten hebben invloed op wat de uiteindelijke kosten zijn. Volgens dakdekkersgids.nl is de vooral afhankelijk van onderstaande factoren. 

  • Dakbedekking. En dan vooral het materiaal waar de dakbedekking uit gemaakt is. Zo heb je relatieve goedkope dakbedekking, bijvoorbeeld bitumen of dakpannen, en deze zijn dan ook vaak goedkoper om te repareren. 
  • Type dak. Er zit nogal verschil tussen een plat dak en een hellend dak. En dat kun je ook zien aan het prijskaartje. Het is namelijk duurder om een hellend dak te repareren, gewoonweg omdat het lastiger is. Een hellend dak is namelijk veel minder bereikbaar dan een plat dak. 
  • Oorzaak schade. Is er een storm over je dak gewaaid en zijn alle dakpannen vernietigd? Tja, dan ben je natuurlijk meer geld kwijt dan wanneer er één dakpan beschadigd is door gevallen tak. 
  • Uurtarief van de dakdekker. Niet elke dakdekker zal hetzelfde vragen. Er zijn ook hierbij weer een aantal factoren die dit beïnvloeden. Zo kost een ervaren dakdekker bijvoorbeeld meer, en zit er ook verschil tussen een zzp’er en een dakdekkersbedrijf. Over het algemeen is het uurloon van een dakdekker zo’n € 35,- tot € 45,-
  • Reiskosten. Wanneer je een dakdekker inhuurt die eerst twee uur moet rijden ben je al veel geld kwijt voordat er überhaupt naar je dak is gekeken. 

Hoe gaat een dakreparatie in zijn werk?

Er zijn een aantal stappen die de dakdekker neemt wanneer er een dakreparatie uitgevoerd moet worden. Eerst moet de dakdekker weten wat precies het probleem is. Heb je een lek aan het dak, maar heb je geen idee hoe dit lek is ontstaan? Dan moet een dakdekker dus eerst op onderzoek uit. Wanneer de schade is gevonden kan de vakman bezig met de voorbereidende klussen. Denk hierbij aan het schoonmaken van de ondergrond. Als laatste wordt de daadwerkelijke schade gerepareerd. 

Denk je last te hebben van schade? Wacht dan niet te lang. Vooral bij een lekkage is de kans dat de constructie van het dak wordt aangetast namelijk groter dan je denkt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *