Toename inbraken en belang installeren van alarmsystemen

Steeds meer particulieren worden het slachtoffer van inbrekers. Doordat maar weinig woonhuizen voorzien zijn van inbraakpreventie is de pakkans van de daders gering. Vorig jaar was er een duidelijke toename van het aantal woninginbraken zichtbaar. Met name tijdens de zomermaanden slaan inbrekers regelmatig toe. Dat blijkt uit cijfers van Nederlandse politiekorpsen. Inbrekers gaan steeds professioneler te werk. Zij laten bijna geen sporen achter en richten binnen enkele minuten een enorme ravage aan in uw woning. U blijft met de schade achter. Vroeger kozen inbrekers vooral voor bedrijven om binnen te breken, omdat hier simpelweg meer te halen valt. Er is echter een duidelijke verschuiving zichtbaar: de voorkeur van inbrekers gaan nu naar woonhuizen. Dit komt doordat steeds meer bedrijven voorzien zijn van een alarmsysteem doordat zij hier verzekeringstechnisch toe verplicht worden. Het is nu de taak aan particulieren om maatregelen te treffen.

Feiten over inbraken in Nederland

De feiten en cijfers met betrekking tot inbraken in Nederland liegen er niet om. Ongeveer 20% van alle Nederlanders is ooit slachtoffer geweest van een inbraak of een poging daartoe. Is er bij u in de straat geprobeerd in te breken in de afgelopen week? Dan loopt u een verhoogde kans om ook slachtoffer te worden. Vooral tijdens de zomermaanden neemt het aantal inbraken toe. De meeste inbraken vinden zelfs overdag plaats. Toch denkt bijna driekwart van alle Nederlanders ten onrechte dat hun woning goed genoeg beveiligd is tegen criminaliteit.

Oplossing voor woningbeveiliging

Gelukkig kunt u zelf het een en ander doen om een inbraak te voorkomen. Tegen geringe kosten kunt u bij ons een alarmsysteem aanschaffen. Een alarmsysteem werkt preventief en effectief. Ook is het belangrijk dat u er rekening mee houdt dat inbrekers bij u toe kunnen slaan: houdt ramen en deuren gesloten als u niet thuis bent en zorg ervoor dat de sloten van de deuren kwalitatief goed zijn. Dergelijke maatregelen in combinatie met een alarmsysteem werken effectief.

Woonhuisbeveiliging

Wat houdt inbraakpreventie eigenlijk in? Inbraakpreventie bestaat uit verschillende vormen van woonhuisbeveiliging. Indien iemand ons vraagt naar mogelijke vormen van inbraakpreventie om inbraken te voorkomen raden wij een combinatie van alarmsystemen en beveiligingscamera’s aan. Indien u ervoor kiest beide vormen van inbraakpreventie of woonhuisbeveiliging aan te schaffen, maakt u de kans minimaal dat inbrekers in uw woning toeslaan.

Soorten inbraakpreventie

Welke vormen van inbraakpreventie zijn geschikt voor uw woning? Dat blijkt vaak nog een moeilijke vraag. Iedere woning beschikt over meerdere zwakke plekken. Om die plekken in kaart te brengen raden wij u aan om een afspraak te maken met een van onze adviseurs. Onze beveiligingsadviseurs komen bij u thuis langs om u te adviseren en informeren over geschikte inbraakpreventie voor uw woning. Indien u overstapt tot aanschaf, maken de adviseurs een afspraak met onze installateurs, zodat de inbraakpreventie van alarmsysteemcheck.nl binnen enkele weken bij u thuis geïnstalleerd kan worden. Waarom is woonhuisbeveiliging noodzakelijk? Iedere dag vinden er 175 inbraken plaats in Nederland. De belangrijkste oorzaak van een geslaagde inbraak is een gebrek aan vormen van woonhuisbeveiliging. Een inbraak heeft een grote impact op een gezin. Met effectieve woonhuisbeveiliging kunt u ervoor zorgen dat het niet zover hoeft te komen: een alarmsysteem houdt inbrekers buiten de deur en bewakingscamera’s zorgen voor beeldmateriaal van de vermoedelijke daders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *