Wat zijn de voordelen van LED profielen?

Waarom zou jij voor een led strip profiel gaan? Dan is iets wat veel mensen zich afvragen. Het is een populaire keuze omdat er super veel voordelen zitten aan het aanschaffen van een led profiel. Wat deze zijn lees je in dit artikel.

Je hebt een betere lichtverdeling

Bij een led strip is het zo dat hij licht geeft door op veel verschillende lichtpunten licht te geven. Er zijn namelijk meerder lichtpuntjes waardoor het kan voorkomen dat het licht niet helemaal egaal verdeeld is. Als je dan gebruik maakt van een licht strip profiel, kun je het licht wel egaler maken. Hoe dat kan? OP het profiel zit een melkachtige kap die dit mogelijk maakt. 

LED profielen zorgen voor een fraaie afwerking

Als een led strip geplaatst wordt zal je meteen zien dat een led strip profiel hier wenselijk is. Het oogt namelijk helemaal niet mooi als een led strip kaal is. Als je led strip in het zicht hangt, is het dus wel aan te raden om een profiel te gebruiken.

Een langere levensduur van de led strip

Het is natuurlijk al zo dat de levensduur van een ledstrip al heel erg lang is. Het is namelijk tot wel 50.000 uur. Led strips zijn dan ook echt kwaliteit verlichting. Het is echter wel zo dat een led strip niet goed kan tegen warmte. Als de omgevingstemperatuur van de ledstrip hoog is, dan wordt de levensduur vermindert van de strip. Hoe je dit kun voorkomen is natuurlijk door middel van een led strip profiel. Deze houdt namelijk de ledstrip goed koel. 

Bevestigen op lastige ondergronden met LED profielen

Ledstrips worden vaak voorzien van een sterke 3M-tape. Zo kun je de ledstrips gemakkelijk op allerlei ondergronden vastmaken. Zelfs op ondergronden zoals kunststof, recht hout of metaal. Ondanks dat hij warmer wordt kan de led strip dan goed blijven plakken. Je kunt echter niet op alle ondergronden de led strips vastplakken. Zo zijn ruwe ondergronden zoals steen en hout lastig. Door middel van een ledstrip profiel kan dit natuurlijk ook. Dit doe je dan door middel van beugeltjes en schroefjes. Het is zo gepiept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *