Alles over de zonnepanelen subsidies in 2022

Zonnepanelen zijn op steeds meer daken terug te vinden. Dat komt doordat het duurzaam is. Ook helpt het om de waarde van je woning iets op te krikken. Daarnaast heb je er ook voordeel van als het gaat om je stroomvoorziening. Bovendien kan je geholpen worden door de overheid als je ze wil aanschaffen. Meer lezen over zonnepanelen subsidies doe je in onderstaand artikel. Zo weet je precies wat je kan verwachten en wat dit je zal opleveren. In 2022 gaat daar ook nog eens het nodige in veranderen. Dat is dus belangrijk.

Helpen bij de aanschaf van zonnepanelen

Het is voor de overheid belangrijk dat er voldoende consumenten zijn die zonnepanelen kopen. Daarbij is het ook duidelijk dat de hoge aanschafprijs een probleem kan vormen. Aan de andere kant is het terugleveren aan het stroomnet wel heel belangrijk. Daarom was er altijd de salderingsregeling. Hiervoor is echter niet meer genoeg interesse. De subsidie trekt nu niet meer mensen aan dan het in het begin deed. Daarom is besloten om over te gaan op een andere manier van subsidie bieden. Dit moet weer meer mensen over de streep trekken voor de aanschaf.

Subsidie voor het terugleveren van zonnestroom

De subsidie was voorheen bedoeld om te salderen. Dat is nu anders. Het is nu zo dat er subsidie wordt gegeven voor het terugleveren van stroom aan het net. Voorheen werd het bedrag verrekend met je energierekening. Die verrekening bestond voornamelijk uit belasting. Zo had je er dus voordeel van. Nu gaat de overheid een bedrag betalen voor de geleverde stroom. Dat betekent dat er minder op belasting wordt ingezet en meer op stroom. Dit levert voordeel op voor alle partijen: de consument, de energieleverancier en de overheid. De regeling blijft de komende jaren deze vorm houden.

Lange tijd van profiteren

De subsidie blijft lange tijd waardevol. Het duurt ongeveer zeven jaar om de investering in de zonnepanelen terug te verdienen. Precies weten wat voor jou de terugverdientijd is? Zonduurzaam adviseert je graag. Zo lang als de terugverdientijd is er subsidie te krijgen op de panelen. Dat blijft ook de komende jaren voor de oude subsidie, de salderingsregeling, gelden. Wanneer je daar al gebruik van maakte, dan blijft die staan. De subsidie die geldt op het moment van aanschaf, is de subsidie die voor jou wordt geboden. Daar kan je dan dus lange tijd voordeel uit halen. Het is de bedoeling om zo meer mensen panelen te laten aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *