EEN NIEUWE KAST KOPEN: WAAR LET JE OP?

Kasten, vrijwel onmisbaar in ieder interieur. Kasten zijn super praktische meubels maar ook blikvangers van je interieur. In een kast kan je alles netjes opbergen, zodat het altijd opgeruimd is (of in ieder geval lijkt). Een duurzaam en robuust materiaal is eikenhout. Eiken kasten gaan lang mee en passen bij iedere woonstijl. Kasten zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals mat gelakt, hoogglans of olie. Natuurlijk is de term kasten een breed begrip, onder te verdelen in verschillende soorten kasten. Er zijn bijvoorbeeld buffetkasten, opbergkasten, boekenkasten, vitrinekasten, tv-meubels, dressoirs, wandkasten, en nog véél meer. Maar voordat je begint met een kast kopen, leggen wij je uit waar je op moet letten!

Een nieuwe kast kopen

Wees er ten eerste van bewust dat hout een natuurproduct is. Iedere boom heeft een eigen uitstraling door de groei en weersinvloeden. Structuur, nerfschakering, windbarstjes, haarscheurtjes en grote en kleine noesten getuigen van jarenlange groei en geven de meubelen karakter. Een houten kast heeft dus veel karakter, maar met woonaccessoires geef je je meubels nog meer karakter en maak je ze eigen. Houten meubelen zijn goed met elkaar te combineren. Om een industriële look te creëren ga je voor een houten kast met stalen accenten. Liever een landelijke uitstraling? Een wit gelakte kast van hout past daar perfect bij. Wat voor kast je kiest hangt af van de ruimte. Heb je een grote muur die je wilt vullen? Kies dan een buffetkast. Niet zo heel veel ruimte? Dan is een vitrinekast een goede optie. Vervolgens is het goed om na te denken over de kleur en afwerking. Bij houten meubelen zijn er diverse kleuren te kiezen, bijvoorbeeld geolied of gelakt. Daarnaast kun je kiezen voor een gladde afwerking, een geborstelde afwerking of een gedisselde afwerking. Het verschil tussen deze afwerkingen is de ruwheid van het blad. Heb je voor ogen hoe jouw nieuwe kast eruit moet komen te zien? Dan ben je nu goed voorbereid en kun je beginnen met een nieuwe kast kopen!

De mooiste kasten van de Bommel Meubelen

De Bommel Meubelen staat bekend om het gebruik van hoogwaardig eikenhout voor hun meubelen. Dit eikenhout heeft een unieke structuur en tekening. De meubelfabrieken van de Bommel selecteren in samenspraak met Staatsbosbeheer van deze landen alleen de allerbeste bomen voor de kasten en andere meubelen. Benieuwd naar de eikenhouten meubelen van de Bommel Meubelen? Neem een kijkje in één van de 11 woonwinkels, of op de site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *