De voordelen van een houten vloer

Steeds vaker wordt er gekozen voor een houten vloer en dat is niet zomaar. Een houten vloer heeft veel voordelen. De eerste reden waarom hier vaak voor wordt gekozen heeft te maken met de duurzaamheid. Het is een natuurlijk product en het gaat voor een langere periode mee. Het is er dan ook voor gemaakt om decennialang mee te gaan en daarmee wordt er weinig tot geen schade aan het milieu gebracht en ligt er in huis ook nog eens een mooi natuurlijk product. Wanneer er bijvoorbeeld wat schade ontstaat aan de vloer dan is dat niet per se heel ernstig, want er kan gewoon een lak overheen worden gedaan en daarvoor dient dit een beetje te worden opgeschuurd. Dan is de vloer weer helemaal als nieuw en gaat dit ook weer een behoorlijk lange periode mee. Ook is een houten vloer een tijdloos product. Er kan namelijk worden gekozen voor verschillende soorten kleuren aan lak, waardoor er altijd weer met de tijd meegegaan kan worden.

Milieu

Ook is een houten vloer een eco-vriendelijk product. Dat betekent dat het dus niet schadelijk is voor het milieu, wat weer hand in hand gaat met de duurzaamheid die al eerder werd genoemd als een van de voordelen van een houten vloer. Naast de schade die met lak kan worden hersteld, kan er natuurlijk ook een andere schade aan de vloer ontstaan. Denk aan een barst of een pitje hierin. Een houten vloer kan makkelijk worden hersteld, waar een ander soort vloer, zoals laminaat helemaal eruit dient te worden gehaald om deze schade te kunnen herstellen. Dat kost veel tijd, moeite en geld.

Vloerverwarming

Een ander, heel belangrijk, bijkomend voordeel is dat de houten vloer kan worden voorzien van een vloerverwarming. Niet iedere vloer is hiervoor geschikt en dat zorgt er toch wel voor dat een woning lekker kan worden verwarmd en er geen sprake is van een koude vloer waar men ten alle tijden met sloffen of sokken aan moet lopen. Warmte stijgt op, dus wanneer er een vloerverwarming onder de houten vloer wordt geplaatst, wordt hiermee ook direct de woning in zijn geheel verwarmd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *