Zoldertrap kopen? 3 tips voor een veilige trap naar zolder!

Ben je op zoek naar een nieuwe zoldertrap? Tegenwoordig heb je de keuze uit verschillende soorten en modellen trappen. In dit artikel vind je drie handige tips, om uit deze modellen de juiste keuze te maken. Kies je bijvoorbeeld voor een klassieke vlizotrap, of ga je voor een steektrap richting de zolderruimte? Verschillende factoren bepalen welke van deze soorten trappen het meest geschikt is voor jouw woning.

Tip 1: bepaal hoe vaak de trap gebruikt wordt

Een goede eerste stap in het bepalen van de meest geschikte trap voor jouw woning, is het vaststellen van de mate waarin de trap gebruikt wordt. Gebruik je de trap vaak? In dat geval is een steektrap de beste optie. Mocht je de trap zelden gebruiken, dan kun je het beste voor een vlizotrap kiezen. Een vlizotrap neemt minder ruimte in, maar moet iedere keer dat je deze gebruikt worden uitgeklapt.

Tip 2: stel vast wie de trap gaan gebruiken

Niet alleen de mate waarin de trap gebruikt wordt speelt mee. Kijk ook goed wie de trap zullen gebruiken. Kinderen hebben baat bij een stevige trap, wellicht met een trapleuning voor extra stabiliteit. Voor hen is een steektrap een veiligere keuze dan een vlizotrap. De vlizotrap is vaak iets minder stabiel en heeft bovendien geen trapleuning aan de zijkant.

Tip 3: bouw de trap zelf om goedkoper uit te zijn

Om niet te veel geld kwijt te zijn aan een trap naar zolder, kan het de overweging waard zijn deze trap zelf te monteren. Tegenwoordig kun je voor een bouwpakket trap kiezen, welke je binnen een dag in elkaar zet. Het voordeel van een bouwpakket trap is niet alleen dat dit goedkoper is. Ook ben je niet afhankelijk van de monteur als je een bouwpakket zoldertrap koopt.  Dit kan bijvoorbeeld op Houtcompleet.nl. Zij hebben een ruim aanbod trappen die als bouwpakket geleverd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *