Hoe je een verhuizing in corona tijdperk kunt uitvoeren

Een verhuizing zoals we die gewend waren is voorlopig even verleden tijd, het uitnodigen van vrienden en familie om te helpen en daarna nog met elkaar te eten op de nieuwe locatie gaat helaas niet door, tenzij er strak wordt gehouden aan de maatregelen maar zelfs dan lopen we tegen een heleboel dingen aan. Het gaat dus allemaal net even wat anders, maar dat maakt verhuizen niet onmogelijk, het kan wel voor wat extra verhuisstress zorgen. Verhuizen met een verhuisservice is in deze tijd een stukje makkelijker dan het zelf te regelen maar ook dat blijft mogelijk.

Met wat voor maatregelen moet ik rekening mee houden?

We gaan er even vanuit dat er een verhuisservice aan te pas komt, dan zullen er bij uw nieuwe woning een paar dingen moeten voorbereid voor de veiligheid van u en de verhuizers. Ten eerst zult u ervoor moeten zorgen dat er van het huishouden één persoon wordt aangesteld die contactpersoon is voor de verhuizers en als enige tijdens de verhuizing aanwezig is, dit om te voorkomen dat er te veel mensen aanwezig zijn. Op locatie van uw oude en nieuwe woning moeten bij de kranen genoeg desinfectie pompjes staan zodat de verhuizers en u zelf regelmatig de handen kunnen wassen en desinfecteren. Probeer tijdens de verhuizing ook een aantal ramen open te zetten zodat het allemaal wat door kan luchten. Uiteraard blijft de 1,5 meter afstand van toepassing, als u deze regels volgt dan zal de verhuizing zo corona-proof mogelijk verlopen.

Hoe gaat een verhuisbedrijf te werk omtrent de maatregelen?

De werknemers van het verhuisbedrijf zullen zoals hierboven ook staat omschreven regelmatig hun handen wassen, het hangt er per verhuisservice vanaf of deze ook corona snel testen doen vooraf aan de verhuizing, verhuisservice Amsterdam kan dit bijvoorbeeld wel doen maar verhuisservice Barendrecht niet. Het is helaas niet mogelijk om mee te rijden met de verhuiswagen van locatie A naar locatie B, dus eigen vervoer zult u als bewoners zelf moeten regelen. Voor de rest verandert er niet veel en zullen de verhuizers gewoon hun werk doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *