Welke soorten plafonds zijn er allemaal?

Als het gaat over het inrichten van je huis wordt het plafond vaak over het hoofd gezien. De vloer, de meubels en zelfs de ramen wordt vaak goed over nagedacht. Maar wist je dat je plafond net zo belangrijk is als de rest van je inrichting? Er zijn zelfs vele soorten plafonds waar je uit kan kiezen. In dit artikel gaan we een aantal verschillende plafonds bespreken. Lees snel verder!

Het systeemplafond
Misschien wel het meest voorkomende plafond is het systeemplafond. Waar het systeemplafond, met de welbekende systeemplafondplaten, voorheen vooral deed denken aan openbare ruimtes zoals de bibliotheek en de tandarts, doet dit type plafond tegenwoordig ook steeds vaker zijn intrede in een woonhuis. De redenen hiervoor zijn simpel. Met de systeemplafondplaten kan je je plafond verlagen. Dit heeft uiteindelijk tot effect dat je minder hoeft stoken, omdat er in kubieke meters een minder grote gevuld hoeft te worden.

Nog een keer het systeemplafond
Tot enkele jaren geleden was het industriële interieur erg populair. Een mooie gietvloer erin en veel zaken robuust afgewerkt met hout en staal. Tegenwoordig is het landelijke interieur weer erg in trek. Waar je vroeger misschien de keus hebt gemaakt je plafond open te laten, is het juist nu weer erg in trek om je plafond dicht te maken. Dat gaat natuurlijk het makkelijkste met een systeemplafond. Een paar systeemplafondplaten ertegen en de ruimte is opeens een stuk knusser.

Andere soorten plafonds
Natuurlijk hoef je niet per se te kiezen voor een systeemplafond. We zullen een aantal andere plafonds ook bespreken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een plafond van kurk? Erg hip en daarnaast ook nog eens geweldig als geluidsdemper. In een ruimte die voorheen misschien veel galmde, is een plafond van kurk een hele mooie oplossing. En wat te denken van een spanplafond. Je spant dan letterlijk een kunststof over je huidige plafond heen. Een makkelijke en snelle oplossing als je bijvoorbeeld schade door scheuren of lekkage makkelijk en snel wilt wegwerken.

Concluderend
Als je een nieuw plafond gaat kiezen denk dan zeker even aan een systeemplafond met systeemplafondplaten. Dit is een mooie en duurzame oplossing voor een nieuw plafond. Wil je toch iets anders proberen? Ga dan bijvoorbeeld voor een plafond van kurk of een spanplafond. De keuze is reuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *