Je wilt nieuwe sloten! Wat nu?

Ben je net verhuist of is er net bij jou in de omgeving ingebroken?  Dit geeft onzekerheid en je wilt dat je woning goed beveiligd is. Maar hoe kan dit als beste aanpakken? En welke mogelijkheden zijn er allemaal? In dit artikel lees je er alles over hoe je het beste de veiligheid van je huis kan aanpakken.

Door wie?

Als eerst raad ik het je aan om een slotenmaker in te schakelen. Doe dit in jou omgeving om extra kosten zoals kilometer vergoeding te vermijden. Dus als je in Gouda woont is het aan te raden om een slotenservice in Gouda in te schakelen. Kijk goed wie je inschakelt, je kan het beste de betrouwbaarheid checken bij reviews en trust pilots.

Welke sloten

Sloten zijn er in 3 categorieën, je hebt sloten met een één ster mankering, met een twee sterren mankering en een 3 sterren mankering. Met sloten met één ster kan de inbreker binnen 3 minuten binnen zijn. Met een 2 sterren mankering is de inbreker na 5 minuten binnen. Bij een 3 sterren mankering is de inbreker minimaal 10 minuten bezig om binnen te komen.

Nu je dit weet wil je waarschijnlijk het slot met een drie sterren mankering. Maar naast deze categorieën zijn er ook vele andere keuzes in sloten. Dit varieert van materiaal tot de deur waarop het slot geplaatst moet worden. Zo heb je bijvoorbeeld oplegsloten die je goed ziet, maar ook insteeksloten die verzonken zitten in je deur.

  • Insteeksloten, deze vind je vaak op houten deuren. Deze sloten zijn makkelijk te vervangen en kan je bij de bouwmarkt op de hoek kopen.
  • Smalle insteeksloten, dit zijn sloten die je vaak ziet op kunststof en metalen deuren. Deze is iets hoger en ondieper vergeleken met het ‘normale’ insteekslot.
  • Espagnolet, deze komen vooral voor op buitendeuren zoals tuindeuren en balkondeuren. Dit is een afsluitbare deurklink die verzonken zit in de deur. Dit slot is lastig zelf te monteren.
  • Meerpuntssluiting, dit is de praktische versie van een insteekslot. Dit slot is ook veiliger omdat dit slot meer dan 3 sloten bevat die verdeeld zijn over de hele deur. Hiervoor is aan te raden om een vakman in te schakelen.
  • Oplegslot, houten deuren die naar binnen draaien zijn voorzien van een oplegslot. Dit komt vaak voor bij oudere woningen en bij nieuwbouwhuizen.

Meer veiligheid

Naast goede sloten, dat ook zeker belangrijk is. Dan is het zeker ook aan te raden om je huis van extra veiligheid te voorzien. Denk bijvoorbeeld eens aan een alarm of camera’s. Door advies op te vragen bij een specialist kan je goed inzien wat nodig is voor jou woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *