3 manieren waarop je je huis kind-proof kan maken

Iedereen weet dat jonge kinderen niets liever doen dan lekker spelen, en dat het er dan soms wild aan toe kan gaan. Je wil als ouder natuurlijk niets liever dan je kinderen beschermen, maar soms kan je kind zichzelf in gevaar brengen. Gelukkig zijn er dingen in de huis die je aan kan passen om het zo kindvriendelijk mogelijk te maken. Een aantal daarvan lees je in deze blog!

Hou giftige planten buiten bereik

Toen je die prachtige aronskelk kocht, dacht je er misschien niet gelijk aan, maar hij is giftig. En dat geldt voor nog veel meer kamer- en buitenplanten. Aangezien je kind in het begin nogal een ontdekker is en alles wat los en vast zit in zijn mond stopt, is het niet verstandig om giftige planten neer te zetten waar je kind erbij kan. Maar het beste doe je er natuurlijk aan om ze überhaupt niet in huis te halen.

Beplak je raam met veiligheidsraamfolie

Stel: je kind is aan het ravotten en let niet op, waardoor hij of zij per ongeluk tegen een raam aanvalt. Om te voorkomen dat je kind gewond raakt door de scherven die dan ontstaan, kan je natuurlijk speciaal veiligheidsglas laten monteren. Een veel goedkoper en makkelijker alternatief is het beplakken van je ramen met speciaal veiligheidsfolie voor glas. Dit folie is heel stevig en plakkerig, waardoor scherven eraan blijven plakken en je kindje niet kunnen verwonden!

Bewaar schoonmaakmiddel in hoge kasten

Ook hier kan je kindje nieuwsgierig naar zijn: schoonmaakmiddelen. Ze hebben vaak felle kleuren en werken daarom als een magneet naar kinderhandjes, terwijl ze natuurlijk hartstikke giftig zijn. Bewaar je schoonmaakmiddelen daarom bijvoorbeeld niet in het gootsteenkastje, maar op een plek waar je kind er niet bij kan, het liefst zo hoog mogelijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *