De leukste woontrends van dit jaar

Nu we veel mensen thuiszitten door de corona uitbraak zijn veel van ons wel toe aan wat verandering in huis. Dan is het wel zo handig om te weten wat er een beetje speelt in woonland. Beginnen jouw handen ook al te jeuken als we het over woontrends hebben? Ga er maar even goed voor zitten, want wij hebben wat trends voor je op een rij gezet!

Duurzaamheid

Duurzaamheid lijkt een nóg belangrijkere rol in ons interieur te gaan spelen. Minder massaproductie, meer aandacht voor het milieu. Zo komt de term ‘circulaire economie‘ steeds vaker terug. We gaan steeds vaker voor producten met een langere levensduur, die ook nog eens goed zijn voor het milieu. Daarnaast mogen producten en grondstoffen voor zo min mogelijk afval en schadelijke uitstoot zorgen. Zeker onder de jongeren is dit een belangrijke factor bij het aanschaffen van meubels.

Zelf kan je deze woontrend toepassen door goed stil te staan voordat je een product koopt. Laat bijvoorbeeld de grote winkels links liggen, en richt je op tweedehands items scoren bij een kringloopwinkel. Je hebt dan zowel unieke items als duurzame eyecatchers. Je zou het niet verwachten, maar op www.xenos.nl hebben ze ook duurzame woonartikelen!

Maximalisme

Het maximalisme is een tegenbeweging op het minimalisme. In plaats van rust en weinig items in huis, draait het maximalisme juist om meer, meer, méér. Daarmee staat de trend vol kleur en patronen ook haaks tegenover de duurzame woontrend waar we het eerder al over hadden.

Alhoewel je natuurlijk ook duurzame items kunt toevoegen aan jouw interieur door het tweedehands te kopen. Kijk voor meer tips voor het inrichten van jouw huis op https://www.xenos.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *