Wat is een kamersteiger en waarvoor gebruik je het

Iedereen kent de “gewone” steiger wel. Je ziet hem vaak tegen huizen staan, bijvoorbeeld als mensen aan het schilderen of verbouwen zijn. Maar wist je dat er ook kleinere versies bestaan, die bedoeld zijn voor binnenshuis? Dit heet een “kamersteiger”, en die is super handig. Zo handig, dat eigenlijk iedereen er eentje in huis zou moeten hebben. Waarom? Dat leggen wij uit in dit artikel!

Wat is een kamersteiger?

Voor we de voordelen van een kamersteiger uitleggen, gaan we eerst wat dieper in op de kamersteiger. Zoals eerder beschreven is de kamersteiger een kleinere versie van de “normale” steiger, bedoeld voor binnenshuis. Doordat deze smaller en lager is, is deze ideaal voor kleine ruimtes en gangetjes. Er zijn hele smalle kamersteigers voor extra kleine ruimtes, en iets bredere voor meer bewegingsvrijheid. Over de het algemeen zijn de laagste kamersteigers 3 meter hoog, en de hoogste zo’n 8 meter hoog. Doordat ze meestal een vouwframe bevatten zijn ze erg makkelijk en snel op te bouwen en weer af te breken.

Doordat er wieltjes onder zitten zijn ze gemakkelijk te verplaatsen. De kamersteiger is ook buiten te gebruiken indien er aan alle voorschriften wordt voldaan. De zwenkwieltjes zijn namelijk niet in hoogte te verstellen (in tegenstelling tot normale rolsteigers), waardoor de steiger dus niet gelijk gezet kan worden op een oneffen grond.

Waarom een kamersteiger super handig is

Je begrijpt nu wat een rolsteiger precies is. Maar je denkt waarschijnlijk nog steeds; waarvoor heb ik er eentje nodig? Voor een hele hoop dingen! Iedere muur of plafond moet om de zoveel tijd wel eens geschilderd of gestuct worden. Een kamersteiger is hierbij je beste vriend! Maar ook bij bijvoorbeeld het schoonmaken is een kamersteiger super handig. Er zijn namelijk altijd wel plekken waar je niet bij kunt. Je kunt hiervoor natuurlijk een ladder pakken, maar een kamersteiger is vele malen veiliger en efficiënter! En zoals bovenstaand beschreven kan de kamersteiger ook super handig zijn voor buiten klusjes, zoals het wassen van je ramen!

Een kamersteiger kopen

Mocht je overtuigd zijn geraakt na het lezen van dit artikel, dan kan je een kamersteiger kopen bij Rolsteiger.net.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *