CV-Ketel aansluiten? Een loodgieter of doe je het zelf?

Wanneer je net een nieuw huis hebt gekocht of al een tijdje in je huis woont, kan het zijn dat het een keer tijd wordt voor een nieuwe cv-ketel. Een cv-ketel vervangen doe je niet zomaar, want het kan aardig wat geld kosten. Een loodgieter bellen om je cv-ketel te vervangen is altijd een goed idee. Lees hieronder alles over het vervangen van een cv-ketel.

Waarom moet je je cv-ketel vervangen?

Een cv-ketel vervangen is niet zomaar iets wat je doet en daarom is het belangrijk dat je goed kijkt of je cv-ketel vervangen moet worden. De levensduur van een cv-ketel is ongeveer 12 tot 15 jaar. Wanneer jouw cv-ketel dus ouder is dan 12 jaar kan het zomaar verstandiger zijn om je cv-ketel te vervangen. Hieronder lees je nog een aantal redenen waarom jij je cv-ketel nog meer kan vervangen.

  • Wanneer jij wilt besparen op de stookkosten kan je ervoor kiezen om je cv-ketel te vervangen.
  • Wanneer je optimaal rendement uit je cv-ketel wilt halen, kan je de ketel het beste vervangen.
  • Wanneer je het huis wilt verkopen en je wilt de waarde van het huis verhogen kan het vervangen van je cv-ketel ook erg goed helpen. Een cv-ketel laten vervangen kan namelijk een erg duur geintje zijn. Wanneer er al een nieuwe cv-ketel in het huis zit, kan het zo zijn dat de waarde van het huis een stukje meer wordt omdat er is geïnvesteerd in nieuwe dingen.

Een loodgieter voor het vervangen van je cv-ketel

Het vervangen van een cv-ketel is niet heel makkelijk en zeker niet als je er weinig verstand van hebt. Wanneer een cv-ketel niet op de juiste manier is aangesloten kan het zelfs voor problemen zorgen. Het kan namelijk zo zijn dat wanneer de cv-ketel niet goed is aangesloten je koolstofmonoxide vergiftiging oploopt. Wanneer je dus twijfelt of het lukt om een cv-ketel aan te sluiten, kan je er het beste voor kiezen om een loodgieter in te schakelen. Zij weten namelijk precies hoe ze een cv-ketel moeten aansluiten en kunnen dit voor jou doen zonder problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *