Zo bespaar je kosten met een zwembadoverkapping

In Nederland is het helaas niet mogelijk om het hele jaar door te zwemmen zonder dat je het water verwarmt. Dit geldt vooral in de wintermaanden! De kosten voor het opwarmen van water kunnen in de winter op den duur behoorlijk hoog oplopen. Tel daarbij ook nog op dat het water dan zoveel verdampt dat je telkens het water bij moet vullen en opnieuw moet verwarmen om enigszins te kunnen genieten van een warm zwembad. Gelukkig biedt een zwembadoverkapping een makkelijke oplossing om te besparen op de energiekosten. Met zo’n overkapping wordt het zwembadwater namelijk al snel tien graden warmer. Maak je dus veel gebruik van je zwembad en wil je ook in de winter kunnen genieten van een duik? Laat dan snel een overkapping bouwen, want op die manier kun je op den duur enorm besparen op de stookkosten.

Water wordt gratis opgewarmd door de zon

Het materiaal van de meeste zwembadoverkappingen zorgt ervoor dat er onder zo’n overkapping een subtropisch klimaat ontstaat. Dit effect zorgt ervoor dat het zwembadwater onder de overkapping opgewarmd wordt door zonlicht. Je bent dus veel minder afhankelijk van een verwarmingselement en dit zie je uiteindelijk terug in je energierekening. Je hoeft namelijk veel minder te stoken om het water op een aangename temperatuur te krijgen! Daarnaast wordt je huid ook nog eens tegen UV-straling beschermd als je onder een overkapping zwemt, want het speciale glas filtert ook UV-straling. Je kunt dus gewoon veilig blijven zwemmen, zonder dat je last krijgt van schadelijke UV-straling.

Minder water bijvullen dankzij een zwembadoverkapping

Een zwembadoverkapping zorgt er dus enerzijds voor dat je het water minder veel hoeft te verwarmen en anderzijds verdampt het water ook minder hard. Verdampt het water op een rap tempo, dan ben je ook genoodzaakt om het zwembad opnieuw met koud water bij te vullen. Dit koude water moet natuurlijk wel verwarmd worden! Verdampt het water minder hard, dan hoef je ook minder nieuw (koud) water bij te vullen en op temperatuur te laten verwarmen. Dit zie je terug in de stookkosten. Je bespaart met een zwembadoverkapping dus niet alleen energiekosten, maar ook water.

Concluderend kun je dus zeggen dat een zwembadoverkapping ervoor zorgt dat je minder tijd kwijt bent aan het bijvullen van zwembadwater. Dit bespaart niet alleen water, maar ook geld. Daarnaast heeft het zwembadwater dankzij een overkapping het hele jaar door een aangename temperatuur, waardoor je ook in de koudere maanden kunt blijven genieten van je zwembad. Een zwembadoverkapping is daarom een goede investering!

Bron: zwembad-overkapping.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *