Het hele jaar door de juiste verzorging van je gazon

Een fraai gazon vergt veel onderhoud volgends Boompje voor Thuis, maar elke maand moet je weer andere werkzaamheden uitvoeren. Daarom gaan wij in dit artikel alle maanden van het jaar af en hebben we de bijbehorende taken voor je op een rijtje gezet!

Maart

Maart is de eerste maand van het kalenderjaar waarin je weer kunt beginnen met het maaien van je gazon. Maai het gras tot ongeveer 3,5 centimeter hoogte.

April

April is vaak de juiste maand om het gazon te bemesten. Let er wel op dat de temperatuur dan boven de 5 graden Celsius moet zijn. Verder is april ook de ideale maand om te verticuteren. Grasmaaien doe je nu ongeveer twee keer deze maand. Als er kale plekken in het gazon zijn, dan is het nu ook de tijd om nieuwe graszoden aan te leggen. Zorg er alleen wel voor dat de ondergrond goed in orde is.

Mei

In mei maai je het gras wekelijks tot de sprietjes rond de 3 tot 3,5 centimeter hoog zijn. Verder kun je ook eventueel onkruid verwijderen.

Juni

In juni groeit het gras normaal gesproken erg snel, dus beschadigingen zul je dan ook snel opmerken. In deze maand kun je prima nieuw gras zaaien of nieuwe graszoden aanleggen, mocht je dat willen. Tijdens de zomer kan het gras ietwat droog worden, dus regelmatig besproeien is dan erg belangrijk.

Juli en augustus

Het gras maai je in juli en augustus tot ongeveer 3,5 of 4,5 centimeter hoogte. Bij warm weer blijf je het gazon regelmatig besproeien.

September

Zijn de temperaturen in september nog relatief hoog? Dan kun je nog dezelfde taken zoals de twee zomermaanden hiervoor blijven uitvoeren. Als de temperatuur inmiddels al wat gezakt is, dan maai je het gras alleen als dit te hoog is. Verder kun je ook weer zaaien en bemesten.

Oktober en November

In oktober maai je het gazon voor de laatste keer dit jaar. De temperaturen zullen vanaf nu steeds verder naar beneden dalen, dus regelmatig maaien is dan niet meer nodig. Het gras groeit immers ook niet meer zo snel. Het is in deze herfstmaanden wel belangrijk dat je regelmatig de herfstbladeren van het gras af haalt, want anders bestaat er de kans dat het gras gaat schimmelen.

December, januari en februari

In deze wintermaanden is het belangrijk dat er geen water op het gras blijft liggen. Let er daarnaast ook op dat je niet over het gras gaat lopen als er sneeuw of vorst op ligt.

Met bovenstaande tips weet je vanaf nu wat voor verzorging het gras nodig heeft iedere maand. Zo ligt jouw gazon er altijd tiptop bij!

Bron: grasproducten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *