Vintage meubels

De vintage stijl komt in deze tijd weer veel terug in het interieur. Vooral de laatste jaren zie je dat mensen steeds meer vintage meubels in huis plaatsen. Het komt uit een bepaalde periode, deze is heel typisch. Bepaalde stoffen en kleuren zijn typerend voor dit soort meubels. Te denken aan bijvoorbeeld okergeel en velours stof. Vintage objecten hoeven niet groot en opvallend te zijn, het kunnen ook kleine decoraties zijn, zoals een lamp of een fotolijst. Vintage en retro zijn niet gelijk aan elkaar, de vintage interieurstijl terug laten komen in huis en meubels kopen is niet lastig. Lees hier meer over vintage meubels.

Vintage vs. retro

Vintage en retro worden vaak als hetzelfde gezien. Dit is echter niet wat het is. Vintage meubels en retro meubels lijken veel op elkaar als het gaat om uiterlijk. Dit is niet zo gek, aangezien vintage meubels als voorbeeld worden gebruikt tijdens het produceren van retro meubels. Ze hebben uiterlijke kenmerken van vintage meubels. Retro meubels worden nieuw geproduceerd in deze tijd. Terwijl vintage meubels minimaal dertig jaar of ouder zijn. Het verschil tussen deze twee soorten meubels zit hem dus in de levensjaren. Dat retro meubels weer veel geproduceerd worden, komt mede doordat de vintage stijl weer ontzettend populair aan het worden is. Retro meubels worden door veel mensen ook wel “new vintage” genoemd.

Vintage interieurstijl

Details maken verschil in het interieur. Kleine dingen kunnen meteen een ander perspectief bieden. Ze kunnen namelijk gemakkelijk de vintage stijl in huis brengen. Het gebruik van de kleuren, soorten materialen en prints zijn belangrijk in het interieur. Ze zijn bepalend voor het resultaat. Door het gebruik van de juiste kleuren, materialen en prints kan de vintage stijl nog beter naar voren komen. De vintage interieurstijl kan een bepaalde sfeer geven aan een huis. De kleuren bij deze stijl zijn warm, wat gezellig uitstraalt. Er kunnen echte vintage artikelen geplaatst worden in huis, maar natuurlijk ook retro artikelen.

Vintage meubels kopen

De meubels die vintage zijn mogen dan wel dertig jaar of zelfs ouder zijn, maar kunnen vaak nog in prima staat verkeren. Dat iets oud is, hoeft niet meteen te betekenen dat het kapot en onbruikbaar is. Dit risico bestaat natuurlijk wel, maar het hoeft niet. Veel mensen denken dat vintage meubels bijna niet of moeilijk te verkrijgen zijn. Echter valt dit best wel mee! Er zijn zelfs speciale winkels voor deze soort meubels. Daarnaast brengen mensen hun oude spullen naar de kringloop, grote kans dat hier ook vintage artikelen te vinden zijn. Ook op een rommelmarkt verkopen mensen oude spullen. In deze moderne tijd gaat bijna alles via het internet, hier zijn dus ook heus sites met dergelijke meubels te vinden. Het aanbod is groot en het hoeft niet moeilijk te zijn om aan de vintage artikelen te komen.

Conclusie

Het vinden van vintage meubels is niet zo lastig als wordt gedacht van te voren. Op meerdere plekken worden dergelijke meubels verkocht. Retro en vintage worden vaak verward door hun uiterlijk, maar verschillen in leeftijd. De interieurstijl komt steeds meer terug en is niet moeilijk naar voren te laten komen in huis. Het is een warme en mooie stijl. Dus op zoek naar een nieuwe interieurstijl voor in huis? Ga voor de vintage stijl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *