Zonnepanelen: het dak van de toekomst

Verduurzaming is een steeds heter wordend item vandaag de dag. Op elke nieuwssite wordt er uitgebreid aandacht aan besteed. Dit is ook nodig, want de afgelopen jaren is de situatie rondom klimaatverandering drastisch verslechterd. Zonnepanelen zijn hier een welkome introductie geweest. Sinds deze panelen op de markt zijn gekomen, zijn veel huisbezitters overgestapt naar het opwekken van eigen stroom middels de zonnepanelen. Dit scheelt in de energierekening van de leverancier, en is naast een stuk goedkoper ook een stuk beter voor het milieu. Zo sla je met de aanschaf van zonnepanelen twee vliegen in één klap.

Zonnepanelen zijn een investering welke zich op de lange termijn uitbetaald. Om deze investering te maken, zul je dus wel een bedrag apart moeten zetten. Wat kosten zonnepanelen? Dat hangt af van hoeveel mensen er gebruik maken van de energie in het huishouden. Bij een huishouden met 5 personen zal er logischerwijs meer verbruikt worden dan een stelletje van 2 personen. Een zonnepaneel levert qua rendement ongeveer 20% van het aankoopbedrag op. Dit in combinatie met de overige stroom die je nog af dient te nemen van de leverancier bepaald de terugverdientijd van zonnepanelen op ongeveer 9 á 10 jaar. Dit betekent dat je na 10 jaar dus winst zult maken. Wanneer je de ruimte hebt om te investeren in een aantal zonnepanelen op het dak, zul je dit zeker moeten doen. De investering is namelijk aan twee kanten voordelig: goed voor het milieu en op de lange termijn winstgevend!

Bij het aanschaffen van zonnepanelen komen nog een aantal randzaken kijken. Zo is er naast de panelen zelf nog een omvormer zonnepanelen nodig: dit zorgt er voor dat de zonneschijn daadwerkelijk omgezet kan worden in energie. Daarnaast moet je eerst beoordelen of jouw dak geschikt is: wanneer er maar een paar uur zon op staat per dag is deze investering misschien niet geschikt voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *