Zo laat je je woonkamer optisch groter lijken

De woonkamer is een belangrijke plek in huis. Het is de plek waar je even tot rust komt na een lange werkdag en even helemaal kunt ontspannen. Omdat je veel plezier hebt van deze ruimte, is het leuk om wat extra tijd en aandacht te besteden aan de inrichting ervan. En heb je een kleine woonkamer? Ook dan kun je je woonkamer prachtig inrichten. Met de juiste tips en adviezen kun je je woonkamer zelfs groter laten lijken. In deze blog vertellen we je hoe je dat doet.

Licht

Veel licht in de woonkamer zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Zorg er dus voor dat er altijd voldoende daglicht naar binnen valt. Om dit effect te versterken, kun je spiegels ophangen op de wand achter de ramen. Hier wordt het licht namelijk in weerkaatst waardoor de ruimte optisch groter lijkt. Ook is het slim om gebruik te maken van lichte kleuren op de muren en de vloer. Hierdoor wordt namelijk ook het zonlicht gereflecteerd.

Meubel als blikvanger

Misschien denk je dat je in een kleine woonkamer het beste kan kiezen voor allemaal kleine meubels, maar dat is helemaal niet waar! Als je juist kiest voor een groter meubel als blikvanger, creëer je meer rust in je woonkamer. Meerdere losse stoelen kunnen een stuk drukker ogen dan één prachtige hoekbank. Hetzelfde geldt voor schilderijen aan de muur; kies liever voor één groot schilderij in plaats van allemaal kleine.

Betrek de tuin bij de woonkamer

Heb je een tuin? Dan kun je deze bij de woonkamer betrekken door middel van een schuifpui. Door grote ramen creëer je meer lichtinval en dus een ruimtelijker gevoel. Zet de schuifpui in de zomer lekker open, zodat je tuin echt een verlengstuk wordt van je woonkamer. En om te voorkomen dat er insecten je huis binnendringen, plaats je een hor voor de schuifpui. Ook voor openslaande tuindeuren kun je een hordeur kopen.

Balans in kleuren en accessoires

Als je je woonkamer optisch groter wil laten lijken, is het belangrijk dat je balans zoekt in het kleurgebruik. Te veel felle kleuren zorgen er namelijk zeker niet voor dat de ruimte groter lijkt. Kies in plaats daarvan voor een mooie balans tussen een rustige basis en een accentkleur. Het gebruik van lichte kleuren zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Ook moet er een balans worden gevonden in accessoires. Te veel kleine accessoires leiden alleen maar af, dus kies liever voor een paar mooie grote blikvangers.

Geplaatst in DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *