Hoe maak je je woning zomerproof?

De tijd van een warme en zonnige periode is weer aangebroken. Maar wat is er nou tegen te doen?

Airco of ventilator

Een van de eerste dingen die mensen neerzetten of laten installeren zijn airco’s of ventilatoren. Hierbij de voordelen van airco’s en ventilatoren.

Als eerste de ventilator. Een ventilator kan je makkelijk overal en nergens in de kamer zetten en is dus handig in gebruik. Daarnaast is een ventilator goedkoper. Zowel bij de aanschaf als bij het gebruik ervan. Ventilator is gemiddeld zo een 15 keer goedkoper en zorgt dus voor een goedkope en milieubewuste manier voor verkoeling.

Daarnaast heb je ook nog de airco. Er bestaat natuurlijk ook een mobiele airco maar die geeft nauwelijks koelte op hete zomerdagen. Airco is een best dure aankoop en daarom is het van belang dat je die zuinig gebruikt. Als je er een gaat kopen is het noodzakelijk er een met een natuurlijk koudemiddel te nemen, die zijn namelijk goed voor het klimaat. Verder moet je zorgen dat je de airco laat installeren door een goedgekeurd bedrijf. Als die eenmaal geïnstalleerd is, is het de bedoeling dat die goed wordt onderhoudt. Zo voorkom je dat de airco snel kapot gaat. Daarom is het ook verstandig dat je de airco pas gaat gebruiken als het echt nodig is.

Huis koel houden

Je hoeft niet perse een airco of ventilator aan te schaffen. Er bestaan namelijk ook andere manieren om hitte te voorkomen. Als eerste is het belangrijk om overdag de zonneschermen omlaag en de gordijnen dicht te houden. Zo hou je de warmte buitenshuis. Ook is het belangrijk de ramen en deuren dicht te houden. Als de avond eenmaal begint is het belangrijk dat alles open is. Zodat je je woning kan luchten. Het is van belang dat elk raam een vliegenraam op maat heeft, zo voorkom je dat er insecten jouw woning binnengaan.

Verdere tips Mocht je toch overdag naar buiten willen in de warmte. Dan is het beter om de schaduw op te zoeken. Daarom moet je genoeg schaduw in je tuin creëren. Ook is gras verkoelend dan stenen. Denk er daarom nog maar een keer over na voordat je je tuin wilt gaan bestraten. Verder is het verkoelend om een zwembadje neer te zetten. Met deze tips kom je wel de zomer door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *