De beste verhuistips

Je gaat je huis verkopen. Dit brengt veel stress en keuzes met zich mee. Want er komt erg veel bij kijken. Zo moet je de verhuizing op tijd aangeven zodat de administratieve dingen geregeld kunnen worden.

Tip 1: kies een makelaar

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat je een makelaar kiest. Daarbij moet je verder kijken dan degene in jouw buurt. Je moet je dus goed oriënteren en nagaan welke makelaar bij jou past. Als je eenmaal een lijst hebt met de verschillende makelaars dan kan je gaan onderzoeken welke bij jou past en dus het lijstje gaan inkorten. Als je eenmaal een aantal makelaars hebt gekozen dan is het van belang dat je vrijblijvende afspraken met ze maakt. Zo kunnen ze zich presenteren en de bijkomende kosten aangeven. Daarnaast moet je altijd jouw eigen gevoel blijven volgen. Voorbeeld van een makelaar is Ludo van der Eijken.

Tip 2: sluit een hypotheek af

Natuurlijk moet je voordat je een huis gaat kopen ook een hypotheek afsluiten. Dat kan je doen door een afspraak te maken met een hypotheekadviseur van de bank of een onafhankelijke adviseur. Die kunnen jou advies geven over het afsluiten van een hypotheek.

Tip 3: het verkopen van je oude huis

Naast een huis kopen moet jouw oude huis ook nog worden verkocht. Daarbij is het ook van belang dat je weer de hulp van een makelaar inschakelt. Natuurlijk moet je je huis verhuisklaar maken. Dat kan je doen door een goede, complete fotopresentatie te maken. Belangrijkste bij die foto’s is dat je vooral het licht en de ruimte naar voren brengt. Ook kan je eventueel een interieurfotograaf inhuren mocht je er niet uitkomen. Verder moet het huis nog bezichtigd worden. Dan is het van belang dat je je woning in het middelpunt zet. Zelf kan je de bezichtiging organiseren en regelen.

Tip 4: tijd om te verhuizen Als je huis eenmaal verkocht is, is het tijd om definitief te gaan verhuizen. Eerst is het de bedoeling dat je alles gaat inpakken. Dat kan je het beste doen door alles te nummeren. Verder kan je ook twee dingen tegelijk inpakken door bijvoorbeeld servies in handdoeken in te pakken. Ook moet je je spullen sorteren. Spullen die je niet meer wilt of nodig hebt, ga je natuurlijk niet meenemen naar je nieuwe huis. Verder is het de kunst om alles op tijd af te hebben, zodat je snel van je nieuwe huis kan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *