Aandachtspunten bij het verkopen van uw woning

Ben je van plan om binnenkort je woning te gaan verkopen? Een woning verkopen is niet iets waar je gemakkelijk over kunt nadenken. In dit soort gevallen kan een makelaar uit Zundert behoorlijk wat werkzaamheden voor je wegnemen en tevens voorzien van het nodige advies. We bespreken in dit artikel de belangrijkste aandachtspunten.

Waarom verkopen met een makelaar

Na het besluit om de woning te gaan verkopen, kun je ervoor kiezen om dit zelf op te pakken. Je moet jezelf hierbij alleen afvragen of de tijd je er vervolgens in kwijt bent ook daadwerkelijk waard vindt om het huis zonder een makelaar te verkopen. Als je zelf je huis maar niet verkocht, krijgt en later alsnog een makelaar in moet schakelen heb je al deze tijd al verspilt. Een verkoopmakelaar heeft namelijk ook zijn eigen netwerk met potentiële kopers, wat het voor hem ook veel gemakkelijker maakt om een woning te verkopen.

Wat is de juiste makelaar om mijn woning te verkopen?

Niet elke makelaar is hetzelfde als de andere. Zo zit er vaak een behoorlijk verschil in de dienstverlening. Zo zijn er tegenwoordig ook talloze internetmakelaars, deze kunnen echter nooit tippen aan de dienstverlening van de traditionele makelaar. Deze zit vaak al een aantal jaar in de branche en weet daarom ook exact hoe een huis gepresenteerd dient te worden.

Zorg goed voor je huidige woning

Goed voor je woning zorgen is natuurlijk niet iets wat je kunt gaan doen op het moment dat je de woning wilt gaan verkopen. Dit moet gedurende de gehele periode wanneer je er woonachtig bent worden gedaan. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het ook geen kwaad om wat in de woning te investeren zodat het de potentiële koper kan overtuigen om de woning te kopen. Denk hierbij aan een likje verf of het vervangen van een plaat. Je kunt altijd beter iets investeren in je huidige woning, dan dat je er met blijft zitten en op een later moment dubbele lasten hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *