Hoe kies je de juiste vloer

In een woning bepaalt de vloer voor een groot deel de uitstraling van een huis. Wanneer je nog niet weet wat je wil kan dat best lastig zijn. In deze guide geven wij je een paar tips waarmee het kiezen van de juiste vloer een stuk makkelijker wordt. Spoiler: kleur en materiaalkeuze zijn het belangrijkst! Lees hieronder welke tips wij voor je hebben verzameld.

Denk na over het praktische

Regelmatig wordt het onderschat maar denk in het begin vooral na wat is op dit moment voor jou praktisch. Zijn er in je woning jonge kinderen of huisdieren? Dan moet je daar rekening mee houden. Huisdieren en jonge kinderen gaan een stuk minder voorzichtig om met je vloer dan jij zelf. Dus dan is het makkelijk kunnen reinigen van de vloer een must en kun je beter niet gaan voor vloerbedekking. Wanneer je vanuit deze positie de vraag naar de juiste vloer benadert dan zie je ook gelijk dat er opties afvallen waardoor het kiezen iets makkelijker wordt!

Denk ook na waar de vloer komt te liggen. Is het bijvoorbeeld een vloer voor in de badkamer dan heb je te maken met heel ander materiaal dan wanneer je een vloer in een slaapkamer wil leggen.

Een vloer moet te combineren zijn met de rest van je interieur zorg dus voor een natuurlijk contract in houtsoort of kleur. Je kunt ook kiezen voor eetkamer stoelen die contrasteren.

Welke soort vloer wil je?

Er zijn verschillende soorten vloeren waar je uit kan kiezen, zo zijn er houten, laminaat, PVC vloeren. Dan heb je nog tapijt en vloertegels. Elke vloer heeft zijn voor en nadelen.

Zo is het voordeel van een houten vloeren dat het erg duurzaam is en jaren meegaat maar het nadeel is dat het vrij duur is en goed onderhouden moet worden.

De juiste sfeer bepalen

Het is ook belangrijk om te weten welke sfeer je wil. Wil je een donkere muur met een industriële sfeer dan zou ik geen donkere vloer kiezen. Het voordeel is dat bijna alle vloeren in elke kleur verkrijgbaar zijn.

Met een vloer kun je de ruimte vergroten of verkleinen. Wanneer je dus een kleine ruimte hebt die je wil vergroten kies dan de juiste vloer + kleur om dat te bereiken.

Ga langs een winkel

Internet is super handig voor het vinden van inspiratie en sfeer. Maar wil je de vloer in het echt ervaren dan raad ik je aan om langs de winkels te gaan.

Vloer leggen

Wanneer je handig bent kun je besluiten zelf de vloer te leggen. Het is een vak apart en ik zou een specialist raadplegen in plaats van het zelf te doen. Wanneer het fout gelegd wordt dan zul jij het misschien als enige zien maar het zal je blijven storen. Voorkom dit en raadpleeg een expert bij het leggen van een vloer.

Whats next?

Je hebt nu succesvol de juiste vloer samengesteld en deze wordt binnen enkele weken geleverd waar je van kan gaan genieten!

Geplaatst in DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *