Zetwerk op maat wordt steeds vaker toegepast.

De afgelopen paar jaar is het gebruik van zetwerk op maat flink gestegen door de vele voordelen die het bied. Doormiddel van een bankschroef, kantbank of zetbank kan het plaatmateriaal in een andere, en dus gewenste, vorm geplaatst worden. Hierdoor zal deze exact op uw dak passen. De meest bekende materialen zijn Aluminium en zink op maat. Maar u kunt ook kiezen voor andere materialen zoals lood of Plastisol. Wanneer u kiest voor zetwerk op maat heeft u veel keuzemogelijkheden op het gebied van afwerking, formaat en afhankelijk van het materiaal, kleur. Daarnaast is de afwerking een stuk sneller en netter dan lassen. Door al deze voordelen wordt zetwerk op maat steeds vaker toegepast voor woningen en (bedrijfs)panden.

Wat houdt Zetwerk Plastisol in

Plastisol is een licht metaal dat bestaat uit verschillende componenten. Een belangrijk voordeel hiervan is dat het materiaal eenvoudig vervormbaar is. Een ander voordeel van Plastisol is dat deze word voorzien van een kunststof coating die in een breed scala aan kleuren leverbaar is. Hierdoor heeft u veel mogelijkheden op het gebied van kleur. Verder is deze coating weersbestendig. In tegenstelling tot andere materialen is Plastisol zeer onderhoudsvrij, zo hoeft u geen schilderwerken meer uit te voeren en kan het eenvoudig worden schoongemaakt met een vochtige doek wanneer het materiaal vies is. Plastisol heeft een levensduur van wel 40 jaar. Door al deze voordelen heeft u lange tijd geen omkijken meer naar uw dak.

Toepassing van zetwerk plastisol

Plastisol is bestand tegen kromtrekking en tegen aantasting van schimmels. Daarnaast is het materiaal eenvoudig te bewerken. Dit alles zorgt ervoor dat plastisol een veel toegepast materiaal is voor zetwerk op maat. Voornamelijk voor dakafwerkingen zoals daktrimmen, boeiboorden of afdekkappen wordt plastisol toegepast. Door de standaard 36 kleuren die leverbaar zijn kunt u zelf bepalen in welke kleur u uw zetwerk plastisol toepassing wilt hebben. Plastisol wordt vrijwel altijd naadloos geplaatst, toch kan het weleens voorkomen dat er schroeven nodig zijn om het materiaal te plaatsen. Indien dit het geval is wordt dit, bijna niet zichtbaar, gedaan met RVS schroeven in dezelfde kleur als het materiaal. Zo bent u verzekerd van een perfect eindresultaat.

Zoekt u dakmaterialen voor een plat dak?

Heeft u een plat dak en zoekt u hiervoor nog dakmaterialen? Op het gebied van dakbedekking kunt u kiezen voor EPDM, bitumen, groendak of PVC. Maar naast de dakbedekking moet u ook goed nadenken over de juiste dakafwerking. Deze is noodzakelijk om uw dak te beschermen tegen invloed van het weer. De randen van een plat dak zijn namelijk extra kwetsbaar omdat vocht, ongedierte of gevogelte zich hier kunnen vestigen. Een dakrandprofiel zorgt ervoor dat uw dakbedekking goed beschermt blijft op de kwetsbare plekken. Hierdoor kunnen complicaties, bijvoorbeeld lekkages, worden voorkomen. Tevens beschermd een dakrandprofiel tegen het wegwaaien van uw dakbedekking.

Laat u adviseren door een expert.

Bent u opzoek naar de juiste dakafwerking maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Of weet u niet welke het meest geschikt is voor uw dak. Ga dan naar een daken groothandel bij u in de buurt. Hier kan een vakman u voorzien van meer informatie over verschillende materialen en met u meekijken naar een geschikt materiaal. In de meeste gevallen hebben zij de materialen ook voorradig zodat u direct de materialen kunt bekijken.

Geplaatst in DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *