Woonmusthaves van Juni

Van mooie interieurspullen worden we allemaal blij! Maar wat zijn nu echt de woon musthaves van dit moment. Ik deel graag mijn top 6 met jullie.

1# Een grote tafel

Heb je een grote woonkamer of eetkamer? Dan is een grote tafel een echte musthave. Aan een grote tafel kun je heerlijk uitgebreid eten met de hele familie of lekker lang borrelen met je vrienden tot in de late uurtjes. Daarnaast zijn ze ideaal voor de kinderen om huiswerk aan te maken. Natuurlijk heb je zelf ook genoeg ruimte op de tafel om met je laptop aan de slag te gaan. Uiteraard mogen relaxte eetkamerstoelen niet ontbreken aan een grote tafel.

2# Allerlei soorten krukjes

Een krukje is zo’n woonitem waar je nooit genoeg van kunt hebben. Ze zijn ideaal omdat je ze letterlijk overal neer kunt zetten. In de slaapkamer tover je een krukje eenvoudig om tot een nachtkastje, terwijl datzelfde krukje in de woonkamer voor een extra zitplaats kan zorgen. Heb je het even niet nodig? Dan kun je het ook nog wegzetten als hippe plantentafel. Ideaal toch zo’n multifunctioneel meubeltje? 

3# Voldoende kasten

In iedere ruimte van je huis kun je wel een kast gebruiken. Of het nu om de woonkamer, slaapkamer, hal of keuken gaat. Overal heb je wel spullen die je liever niet in het zicht wilt hebben. Deze stop je natuurlijk het liefst weg in een hippe kast. Denk bijvoorbeeld aan kleding, maar ook aan kleine pluralia. Door minder spullen en pluralia in het zicht te hebben kun je optimaal genieten van de rust in je interieur.

4# Diverse verlichting

Verlichting in je interieur doet meer dan je zult verwachten. Licht is van invloed op onze stemming, maar ook op ons gedrag, alertheid en onze gewoontes. Een plafondverlichting is ideaal wanneer je alles goed wilt kunnen overzien. Terwijl een lampje op de kast met een kapje of een hanglamp boven de tafel voor meer sfeer in je woonkamer zorgt. In de avond wil je natuurlijk een gezellige sfeer in huis creëren, zodat je lekker op de bank een filmpje kunt kijken of gezellig aan de tafel een bordspelletje kunt spelen.

5# Een relaxte leefbank

Vandaag de dag zijn banken verkrijgbaar in vele soorten en maten. Van 2-zitsbanken tot 4-zitsbanken, van hoekbanken tot loungebanken. Een bank is vandaag de dag niet meer alleen bedoeld om op te zitten. Tegenwoordig vinden we het belangrijk dat we kunnen leven op een bank. We willen graag languit op een bank kunnen liggen als we dat nodig vinden. Soms werken we vanaf de bank met een laptop onze schoot. En daarnaast vinden we het belangrijk dat we met meerdere mensen tegelijk kunnen zitten. Daarom mag een relaxte leefbank zeker niet ontbreken aan jouw interieur.

6# Een wandkleed

Een wandkleed? Jazeker, het mag weer! Maar dan natuurlijk wel alleen als het wandkleed trendy is vormgegeven. Of je nu op zoek bent naar een botanische sfeer of een abstract vormgegeven wandkleed: het maakt niet uit, alles is mogelijk. Vandaag de dag leent een wandkleed zich ook prima als wanddecoratie. Je kunt het kleed eenvoudig aan de muur bevestigen.

Geplaatst in DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *