Professioneel interieuradvies: wat is het en hoe kom je eraan?

Je huis, kantoor of winkel inrichten is een belangrijke taak. Wat voor verlichting een kamer heeft, welke kleur de meubels hebben en waar alles staat beïnvloeden allemaal hoe een ruimte voelt en hoe de inwoners of bezoekers zich voelen. Er bestaan mensen die zich gespecialiseerd hebben in het inrichten van interieur: interieurstylisten. Zij werken vaak voor zichzelf als zzp’er, en kunnen ingehuurd worden als je hulp nodig hebt bij de inrichting van een kamer of ruimte.

Wat doen interieurstylisten?

Interieurstylisten worden ingehuurd om advies te geven over de inrichting van een ruimte. Ze weten van alles over kleur en stijl en wat goed bij elkaar en bij een ruimte past. Wanneer een cliënt contact opneemt met een interieurstyliste, kan er besproken worden wat de cliënt voor ogen ziet. Zo kan een interieurstyliste haar expertise gebruiken om de wensen van de cliënt te verwezenlijken. In tegenstelling tot een interieurarchitect werkt een interieurstyliste niet aan het veranderen van de ruimte zelf. Zij verwijdert geen muren en bouwt geen deuren. Wel is zij bezig met het decoreren van wat er staat.

 Hoe krijg je interieuradvies?

Als je advies nodig hebt, kun je via internet gemakkelijk contact opnemen met verschillende interieurstylisten. Vervolgens gaat je interieurstyliste met jou in gesprek over je wensen. Wanneer de stylist bij je langs komt, kan hij zien wat er goed zou passen in de ruimte en welke kleuren of meubels bijvoorbeeld mooi zouden zijn. Hij heeft ideeën waar je zelf waarschijnlijk niet op gekomen was en helpt je zo om inspiratie op te doen en om je eigen stijl te vinden. Als je zelf ideeën hebt, kun je daar natuurlijk ook mee komen. Het belangrijkste is dat de cliënt uiteindelijk het interieur krijgt waar hij naar op zoek was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *