Kies jij ook voor de PVC vloer?

Soms betaal je net iets meer voor een PVC vloer, het is de investering echter dubbel en dwars waard. Alleen al vanwege de lange levensduur is PVC vloeren leggen de moeite waard. De vloeren hebben bovendien ook een erg mooie uitstraling. Zo zijn er vloeren van PVC die niet van echt hout te onderscheiden zijn. Uiteraard heb je wel meer keuze dan dit en kun je ook gewoon voor PVC vloeren met betonlook kiezen.

Een duurzame vloer met een lange levensduur

De voordelen van een vloer van PVC zijn zo groot, dat het helemaal niet verwonderlijk is dat de vloeren zo gewild zijn. De vloer is gemakkelijk te onderhouden en heeft een zeer fraaie uitstraling. Het aanbod aan vloeren is de afgelopen jaren sterk toegenomen en de PVC vloer is meer en meer te vinden in kantoorpanden. Dit heeft onder andere te maken met de mate van geluiddemping, want die is bij PVC uitstekend. Zeker als je in een appartement woont en met boven- en onderburen te maken hebt, is een vloer van PVC perfect. Zelfs de bekende loopgeluiden zijn niet of amper hoorbaar.  PVC is bovendien warm en comfortabel en zoals gezegd zeer duurzaam vanwege de lange levensduur van deze vloer.

Niet snel te beschadigen

Een vloer van PVC zal je niet zomaar beschadigen. De toplaag is ijzersterk en krasvrij. Als je viltjes onder de poten van de tafels en stoelen doet, zal de vloer al helemaal niet snel beschadigd raken. De vloer is duurzaam en gaat dus extra lang mee. Omgerekend is een vloer van PVC dus vaak goedkoper, aangezien je er heel wat jaren plezier van kunt hebben. Een vloer van PVC wordt in stroken gelegd. Dit heeft als voordeel dat je bepaalde delen van de vloer dan ook prima kunt vervangen. Een nieuwe vloer kopen is hierdoor niet snel nodig. Ook als je gaat verhuizen kun je de vloer gemakkelijk meenemen naar je nieuwe adres..

Geen plakplinten nodig bij het leggen van de vloer

PVC vormt een eigen ijzersterke tandem met vloerverwarming- en verkoeling. Bovendien wordt er geen gebruik gemaakt van plakplint als de vloer gelegd wordt. Hierdoor blijf je de strakke uitstraling van de vloer behouden. Een PVC vloer is bestand tegen vocht en kan dus ook prima in de badkamer gelegd worden. Bovendien is het hierdoor geen ramp als je zoon of dochter een keer een glas drinken laat vallen. Ook bij gezinnen is de vloer om die reden populair. Naar een vloer van PVC heb je amper omkijken. Het onderhoud dat je pleegt is in feite het stofzuigen en dweilen van de vloer. De vloer is glad en vlak en kan dus ook gemakkelijk schoongemaakt worden. En zo zijn er nog veel meer redenen te bedenken waarom ook jij voor een PVC vloer zou moeten kiezen. En ondertussen is een moderne PVC vloer al lang niet meer van een echte houten vloer te onderscheiden. PVC vloeren hebben eigenlijk geen nadelen en steeds meer mensen lijken dit te beseffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *