Het dekbed van schapenwol

Heeft u nooit onder een dekbed van schapenwol gelegen? Nee? Dan wordt dat echt tijd, want niets slaapt beter dan een dekbed van schapenwol. Niet voor niets wordt schapenwol wel het mooiste natuurproduct genoemd. Het dekbed van schapenwol is zacht en comfortabel en ook voor reumapatiënten ideaal.

Extra warmte en heerlijke verkoeling

Een wollen dekbed van 200 x 200 of een wollen dekbed van 140 x 200, alles kan.  Net als andere dekbedden heeft u ook die van schapenwol in diverse maten. Ongeacht de maat zal u het effect van schapenwol merken, het wordt ook wel de natuurlijke airco genoemd. Het dekbed van schapenwol biedt in de winter extra warmte en in de zomer juist verkoeling, waardoor u het nooit te warm of te koud heeft gedurende de nachten. De gekrulde wolvezels in het dekbed zorgen voor veel lucht en dat biedt optimale ventilatie en isolatie. Ook de vormvastheid van het dekbed wordt alom geprezen. Wol regelt uw lichaamstemperatuur tijdens de slaap, net als de vochthuishouding. Het bestanddeel lanoline (wolvet) geeft ook nog eens een heilzame werking op uw spieren en uw gewrichten, waardoor wol bekend staat om de antireumatische werking.

Voor het perfecte slaapklimaat

Bijzonder zijn de isolerende en ventilerende werking die zorgen voor het perfecte slaapklimaat. Een dekbed van schapenwol isoleert en houdt dus warmte vast, maar het kan de warmte ook loslaten (ventileren). Wol is in staat om maar liefst liefst 35 procent van het eigen gewicht aan vocht opnemen. Wol neemt vocht op, staat warmte af en is bovendien bijzonder veerkrachtig, waardoor een dekbed van schapenwol het perfecte slaapklimaat biedt.

Zweten is niet aan de orde

Vanwege de lange en krullende wolharen ontstaat een droog klimaat en kunnen ook mensen die te maken hebben met een allergie prima slapen onder een dekbed van schapenwol. Vanwege het droge klimaat biedt het dekbed ook voedingsbodem voor huisstofmijt en schimmelvorming, terwijl het matras ook nog eens vuilafstotend is. Mensen met reumatische aandoeningen hebben ook baat bij een dekbed van schapenwol door de heilzame werking die wol simpelweg heeft.

Alleen met de beste wol

Uiteraard wordt gewerkt met alleen het beste wol. De wol die gebruikt wordt, wordt over steeds fijnere kammen gehaald. Daardoor komen de vezels in één richting te liggen. Met een speciale vernaalding techniek worden de vezels zowel horizontaal en verticaal geweven. Zo komt het dekbed aan veerkracht en volume. Het wolvlies wordt tenslotte vast gestikt waardoor het op de plaats blijft. Bijvullen is bij dit kwaliteitsdekbed niet nodig.

Wollen dekbedden wassen

Bijzonder is dat u uw wollen dekbed niet vaak hoeft te wassen; vaak is luchten al meer dan voldoende om dit deze in goede staat te houden. In het algemeen kunt u zeggen dat het een tamelijk onderhoudsarm dekbed is vanwege de vuilafstotende werking. Wilt u toch graag uw wollen dekbed wassen? Dan zijn er wollen dekbedden beschikbaar die u zelf kunt wassen. Mocht u het dekbed grondig willen schoonmaken, laat deze dan van tijd tot tijd chemisch reinigen bij een specialist. Voor een gedegen advies over wollen dekbedden en een optimale nachtrust, kunt u bij de slaapexperts van Texelse Slaapfabriek terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *