Dieven haten raambeveiligingssloten

Wist je dat een derde van alle inbrekers via een raam naar binnengaat? Ben verstandig en verminder voor een inbreker de kansen om door je raam naar binnen te komen. Sommige eenvoudige en kosteneffectieve maatregelen kunnen je veel geld, ongemak en stress besparen en je beschermen.

Raambeveiligingssloten zijn van buitenaf gemakkelijk te zien en kunnen ertoe bijdragen dat een dief niet de moeite neemt om naar binnen te willen gaan. Vooral in in steden en drukbevolkte gebieden willen inbrekers geen lawaai maken. Een raam inslaan maakt lawaai en inbrekers willen niet op die manier de aandacht van de buren trekken. Raamsloten verhinderen ook dat de dief het raam kan openen nadat hij het gedeeltelijk heeft ingeslagen. Het is niet ongewoon dat een inbreker, terwijl hij door een ingeslagen raam naar binnen klimt, zich aan het gebroken glas verwondt.

Zorg ervoor dat je zelfs de kleine ramen beveiligd, want als je er je hoofd doorheen kunt krijgen, zou het ook mogelijk zijn om er doorheen te klimmen. Het is bekend dat inbrekers voor een snelle en gemakkelijke toegang kinderen gebruiken om huizen binnen te komen en ramen of deuren te openen.

Als je van plan bent om jouw ramen te vervangen of te upgraden en dubbele beglazing te laten plaatsen, bekijk dan of het mogelijk is om vooral op de begane grond of voor eenvoudig bereikbare ramen gelaagd gehard glas te krijgen. Het geharde gelaagde glas is veel moeilijker te breken en het is vooral voor huizen met jonge kinderen ook veiliger. Door een raamslot te monteren, kun je ook helpen voorkomen dat een klein kind een raam opent en dat ze uit een raam vallen.

Wanneer je raamsloten monteert, moet je ervoor zorgen dat ze geschikt zijn en dat ze door het monteren geen invloed hebben op de garantie of de borg die je mogelijk hebt.

Het hebben van beveiligde ramen is zinloos als je ze vergeet te sluiten en de ramen op slot doet als je weggaat. Een dief kan door een open raam binnen enkele minuten met een groot deel van jouw waardevolle bezit aan de haal gaan. De meeste inbraken die worden gepleegd zijn opportunistisch van aard, dus geef ze niet de kans.

Laat ons je helpen met jouw raamsloten om ervoor te zorgen dat je thuis veilig bent: slotenmaker.mobi/bergen-op-zoom.

Geplaatst in DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *