5 redenen om een eigen sauna aan te schaffen

Veel mensen vinden het heerlijk om een eigen sauna te hebben. Je kunt veel plezier hebben van een eigen sauna, of je hem nou binnen of buiten plaatst. Twijfel je nog over de aanschaf van een sauna? Het is een grote aankoop, dus het is belangrijk om hier goed over na te denken. Ook moet er worden nagedacht of de traditionele Finse sauna of de infraroodcabine beter bij je past. Een Finse sauna wordt verwarmd door middel van een warmtebron, terwijl dit bij een infraroodcabine gebeurt door middel van infraroodstraling. Beide sauna’s hebben grote voordelen. Daarom geven we je in deze blog 5 redenen om een eigen sauna aan te schaffen.

Rust en privacy

Vind jij het heerlijk om te genieten van een bezoekje aan de sauna? Maar vind je het eigenlijk helemaal niet prettig om met vreemden in de sauna te zitten? Als je je eigen sauna aanschaft, heb je dit probleem niet meer! In een openbare sauna heb je inderdaad weinig privacy, maar in je eigen sauna geniet je juist van veel privacy. Je bepaalt zelf of je alleen in de sauna plaatsneemt, of samen met je partner. Daarnaast kun je in je privé sauna in alle rust genieten van je saunabezoek, terwijl je in een openbare sauna misschien minder rustig kunt genieten.

Altijd ter beschikking

Daarnaast heb je je eigen privé sauna altijd ter beschikking. Het is heel begrijpelijk dat je niet altijd zin hebt om naar het wellnesscenter te rijden of te fietsen. En daarnaast is het wellnesscenter ook niet altijd open. Geniet jij het liefst ‘s ochtends vroeg van een bezoekje aan de sauna? Of juist heel laat in de avond? Als je je eigen sauna hebt, kan dit allemaal.

Gezondheidsvoordelen

Een bezoekje aan de sauna heeft grote voordelen voor je gezondheid. En als je je eigen sauna hebt, houdt niets je meer tegen om regelmatig te genieten van deze gezondheidsvoordelen. Tijdens een bezoekje aan de sauna verbetert je doorbloeding, worden afvalstoffen afgevoerd, wordt je huid gezonder en ontwikkel je een betere weerstand. Ook kan het helpen bij spierpijn. En daarnaast kun je gewoon even helemaal ontspannen in de sauna en laat je stress los.

Hygiëne onder controle

Bij een openbare sauna heb je geen grip op de hygiëne, terwijl je dit bij je eigen privé sauna helemaal zelf in de hand hebt. Misschien schrikte de hygiëne van een openbare sauna je af, maar bij een privé sauna hoef je je hier geen zorgen om te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *