Feng shui slaapkamer? Volg deze 5 stappen

Feng shui is een eeuwenoude traditie uit China. Zij richten hun woningen op een bepaalde manier in, om hun innerlijke rust te kunnen controleren. In deze tijd bestaan er veel afleidingen die u zonder weten, afhouden van goede nachtrust. De feng shui methode helpt u hierbij. Wilt u kennismaken met deze methode? Leest u dan vooral door.

Om de feng shui in uw slaapkamer toe te passen zou u op deze punten moeten letten:

  • Geen apparatuur
  • Goed bed
  • Opgeruimd staat netjes
  • Symmetrie
  • Rustgevend

Geen apparatuur:

Vandaag de dag heeft bijna iedereen wel iets van apparatuur in zijn slaapkamer staan. Dit kan voor stralingen zorgen waar wij eigenlijk niks van kunnen merken. Toch wordt je nachtrust hierdoor verstoord. Het gebruik van een mobile telefoon voor het slapen gaan kan al zorgen voor het moeilijk is slaap kunnen komen. Al dat apparatuur zorgt dat wij steeds minder diep slapen. De apparatuur bedekken met een kleed kan wel helpen. Dit zou de straling een stuk minder maken en u sowieso niet afleiden. Het beste is om alle apparatuur elders in uw huis te plaatsen.

Goed bed

Zorg dat het bed waar u op slaapt groot genoeg is. Een twijfelaar bed is hier een perfect voorbeeld van. Dit bed zit tussen een eenpersoons- en een tweepersoonsbed in. Dit geeft u een gevoel van vrijheid. U kan zo breed gaan liggen als u maar wilt. Een goede twijfelaar boxspring is ook belangrijk. Zorg dat het matras niet te hard en niet te zacht is. Een goed matras laat u goed slapen. Dit is natuurlijk uitermate belangrijk.

Opgeruimd staat netjes

Een schone slaapkamer die netjes is, is echt een must voor het goed beginnen van een dag. Als u uit uw bed stapt en heel uw kamer is een rotzooi, dan begint uw dag met onrust. Een kamer die netjes is geeft u een vrij gevoel. Dit onderdeel van de feng shui methode kan u vandaag de dag nog steeds terugzien in de Chinese cultuur.

Symmetrie

Zorg dat er enkele dingen voor symmetrie zorgen in uw kamer. Zet twee dezelfde stoelen in uw kamer of twee bloempotjes in uw venster. Symmetrie geeft u een voldaan gevoel en vult leegte in. Dit kan leiden tot vrolijkheid. Objecten aan de muur hangen zoals een boekenplank kan u beter laten. Dit kan de rust tegenhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *